Witam, 👩
po długiej przerwie chcę przedstawić Wam przepis na sól którą można śmiało posypywać potrawy, jak i dodać ją do kąpieli. I zarówno pierwszy jak i drugi sposób wyjdzie nam na zdrowie! Przygotowanie tej soli jest bardzo łatwe.
Składki:
- sól himalajska różowa, u mnie drobnoziarnista.
- sproszkowana spirulina.
- jakiś pojemnik do przechowywania, może to być też solniczka.
Przepis:
1. Wsypać sól do pojemnika.
2. Porcjami dodawać spirulinę do soli i mieszać. Trzeba tak robić dopóki nie będzie wyraźnie widać że sól jest otoczona w spirulinie.
To wszystko, teraz albo pozostaje nam relaks w wannie albo uzupełnienie mikro i makro składników odżywczych w diecie poprzez dosalanie potraw, z umiarem. Mi spirulina podkreśla smak pizzy i kanapek. Wolę właśnie w ten sposób ją wykorzystać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz